Schrikkeldag, schrikkelweek

Het was een weekje dat ik misschien liever had overgeslagen. Ondanks het prachtige weer, de vriendelijk mensen en de adembenemende landschappen waren er wat tegenvallers die een domper zetten op de carnavalsweek.

Enkele probleempjes sluimerden al, maar kon ik nog de baas. Het was echter een telefoontje die de bal aan het rollen bracht en wanneer de sluimerende problemen rookpluimen werden, was de sfeer plots ver zoek.

De sluimerende problemen waren een lekkende hydraulische achterrem. Ik had slechts 2/3 van de remkracht, ik had nog mijn voorrem en mijn elektrische rem. Helaas was dat niet voldoende geruststellend voor dit heuvelachtige kustgebied. De fiets is uitgerust met Magura-remmen, algemeen bekend voor hun betrouwbaarheid. Wat duidelijk niet wil zeggen dat dat een garantie is. Bovendien blijkt dat merk niet zo populair in Portugal. Reeds een 4tal fietsenmaker hebben er zich mee bezig gehouden, de een al enthousiaster dan de ander. Maar de rem werkt nog niet.

Het andere probleem dat al eventjes bestond was de vrijloop van mijn cassette, deze blijft af en toe haperen. Tot nu toe kwam dat opnieuw los met een kleine trap achteruit, maar enkele dagen geleden bij het prachtige Óbidos bleef het koppig zitten. Óbidos, een aanrader als je in de buurt bent. Daar in dat middeleeuws kasteel boven op die berg kwam het met veel moeite toch nog los. Ik spendeerde vervolgens een hele middag bij verschillende fietsenmakers, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het onderdeel niet te herstellen was, omdat het niet open ging. Daarna liep het dan helemaal mis, en blokkeerde het volledig, waardoor ik plots een fixie had met versnellingen. Dat wil zeggen dat ik moet blijven trappen, of op zijn minst dat de trappers blijven draaien. Wanneer ik ze probeer tegen te houden, dan wordt mijn derailleur heel erg boos, en geef ik het snel op. Aangezien het heel heel onaangenaam is zo te fietsen, heb ik besloten om hier in Nazaré het onderdeel te bestellen en te wachten op levering. Er zijn uiteraard slechtere plekken om zoiets uit te zitten🤨.

Het telefoontje dat deze week mijn hele plan – zeg maar mijn leven- in een andere richting leek te sturen kwam van mijn huurder, hij had het contract niet zo goed begrepen en dacht dat het huurcontract voor mijn appartement voor exact een jaar was. Terwijl het eigenlijk op jaarbasis is en automatisch verlengt. Dit deel van de reis had ik op mijn blog misschien nog niet uit de doeken gedaan. Mijn financieel reisplan bestaat uit de verhuur van mijn appartement. Zolang ik een huurder heb, heb ik een reisbudget. Ik was nog niet onmiddellijk van plan terug te keren. En mijn huurder had regelmatig laten weten dat hij heel tevreden was in mijn appartement. Hij interpreteerde het als ‘ ’t is ideaal voor een jaartje’ en ik interpreteerde als ‘ ideaal voor mijn reis, dan kan ik onbezorgd verder doen’ daar kwam dus abrupt een einde aan.

Hier in Nazaré lijkt het weer de herfst van mijn trip in te luiden. het is fris, grijs, winderig en regenachtig. Mijn fiets heeft geen zin meer en mijn huurder geeft er totaal onverwacht de brui aan. Deze pauze in mijn trip is er dus ook om mijn opties uit te pluizen. Er zijn er 2 om dieper over na te denken. Een nieuwe huurder zoeken is eentje. Daar zijn 2 schoentjes die wringen, iemand in mijn appartement laten, die ik niet ontmoet heb, voelt niet heel goed. En als ik het contract opnieuw start, dan ben ik opnieuw een volledig jaar uit mijn appartement gesloten. Ook al had ik wel zin om langer te reizen, de gemoedsrust om met een opzeg van 3 maand weer terug te komen, bevalt me wel.

De andere optie die op dit ogenblik het lijkt te zullen halen, is die om gewoon terug naar huis te keren. Het helpt natuurlijk dat ik al in de juiste richting fiets, maar dat is niet de reden. Even terugkeren en zien hoe dat voelt, ik hou me sterk dat ik makkelijk opnieuw kan vertrekken, aangezien ik het nu al eens gedaan heb. Daarnaast kan ik er van profiteren om mijn trailer en fiets wat te optimaliseren.

Als de verleiding te luid doorklinkt, dan start ik de zoektocht naar een huurder opnieuw en trap ik weer de noorderzon achterna.

3 gedachtes over “Schrikkeldag, schrikkelweek

  1. Je slaagt erin om heel helder je gedachtengang uiteen te zetten…. Eentje om er zelf bij na te denken… En uiteraard gemengde gevoelens… Gr, pa

    Like

  2. Wat een schrikkelbericht tussen de rest! We kijken er naar uit om je terug te zien, maar het klopt precies niet. Ik denk dat je snel terug op nieuw avontuur zal zitten 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.