Toevallig onderweg

Dag 246 / Km 13.514

Laten we de draad oppikken in Benidorm. Alle advies om deze parel van de Middellandse zee te vermijden, heb ik in de wind geslaan want ik wou het toch eens gezien hebben.

De plaats Benidorm klinkt al bekend sinds mijn grootmoeder daar ooit eens een van haar weinige vakanties had doorgebracht, lang geleden. Met de bus vanuit Blankenberge, kwestie van al onmiddellijk de sfeer te zetten.

Ik wou al een poosje mijn camera achteraan op mijn fiets zetten om de openvallende monden, ontsnappende kunstgebitten en verbaasde blikken te filmen. Iets in mij zei me dat de dijk van Benidorm daar wel eens een goeie locatie voor zou kunnen zijn.

Deze zondige plek was buiten alle verwachtingen, enerzijds was het contrast met al die slaapsteden onooglijk groot. Anderzijds was er op deze zondag tegen het middaguur toch al sprake van heel wat ‘laatavondambiance’ en een hoop dronken Britten.

Daarop volgde een keten van gebeurtenissen die in schril contrast staat met de eerder saaie week voordien. Onderweg naar Murcia, kwam ik te weten dat dit een interessant freediving én kitesurfing gebied is. Via enkele willekeurige mails naar freediving clubs kreeg ik een uitnodiging voor een zwembadtraining in San Pedro del Pinatar. Daarnaast had ik toevallig in hetzelfde dorp een couchsurfing host gevonden, Antonio.

Voor ik daar aankwam werd ik in Altea aangesproken door 2 enthousiaste fietsers, het waren Jayne van lizzybus.com en Ernest.

Ze nodigden me uit in Santa Pola, een dorp gelegen op een dagreis van onze ontmoetingsplaats . Dus eens dag later kwam ik des avonds aan in Santa Pola, na een frisse pint in het lokale café kreeg ik een plek voor de nacht aangeboden. Bij het ochtendgloren was Jayne’s taak, enkele paarden te voeden en er een wandelingetje mee te maken, ik kreeg een mtb aangeboden om door de lokale en indrukwekkende siërra richting de verblijfplaats van de paarden te rijden. Het was een pittig en stenig parcours en een flinke uitdaging op de fiets, alvorens ik de toestemming kreeg te paard te stijgen.

Door dit ruiteravontuur kwam ik met een dag vertraging in San Pedro. De toevalligheden kwamen in de aanloop naar deze plek tot een hoogtepunt. Ik had ondertussen contact met Gerardo van Apnea Murcia. Wat bleek, Antonio, mijn host was net gestart met freediving in de club van Gerardo. Daarnaast doctoreert Antonio in een project rond voeding voor freedivers.

Deze week werd dus gevuld met een Freedivetraining, een trip op zee met enkele harpoenvissers, en – ik had besloten hier te blijven tot na de voorspelde storm- een poging om te kitesurfen. Een poging, want de wind was iets te stormachtig en vlagerig naar mijn zin. Daarnaast werd er vooral veel gegeten. Na het uitstapje op zee, werd er uitgebreid getafeld, de dag nadien, op zondag, was er het jaarlijkse diner van de club, waar ik een uitnodiging voor ontving, en ’s avonds waren we uitgenodigd voor een dinertje aan boord van een zeilbootje waar ik bijna mee was vertrokken, maar dat is nog een heel ander verhaal…

Een gedachte over “Toevallig onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.