Te paard door de beschaving

Mijn hele reis al lees ik verhalen met veel reizen en fantasie. Enerzijds ‘Mythen’ en ‘Helden’ van Stephen Fry, waarin hij de verhalen vertelt van al die Griekse helden die we vaak hoogstens nog bij naam kennen. Aan de andere kant ben ook ik gefascineerd door

de pseudo-middeleeuwse wereld van games of Thrones. Ik heb nog geen aflevering gezien en hou het voorlopig bij de boeken in hun originele taal, dat blijkt voldoende om mijn fantasie te laten werken. En mijn reis was begonnen met het heerlijke ‘hitchhikers guide to the galaxy’.

De wereld waarin we nu leven, lijkt zo alledaags en zo verlaten van goeie ouwerwetse avonturen. In de nieuwerwetse avonturen durven sommigen nog steeds dromen van eenhoorns en draken, maar die zijn nu gemaakt uit vele eentjes en nulletjes ergens door een vakman achter een computer.

Wat ik nu doe is een avontuur – daar zal niemand aan twijfelen-, maar met de tonnen technologie en vooruitgang is er geen vergelijking met pak weg de ontdekkingsreizigers, of wel?

Dat alles al in kaart gebracht is, en stel je voor, dat ik zelfs geen papieren kaart meer bij heb. Enkel een telefoon met heel de wereld er op. Heel de wereld in kaart. Heel de wereld in satellietfoto. Heel de wereld in topografische kaart. Heel de wereld in fietskaart. Je hoeft enkel wat te Swipen en hopen dat een regenachtige dag je toestel niet ontmoedigt.

Stel je voor dat ik mijn fiets nu eens omknutsel met wat papier-maché tot een waarlijk strijdschip of ontdekkingstuig. En in.bijpassende kledij mijn avontuur zou doen… zou dat niet een beetje geweldig zijn?

Een beetje?

Een gedachte over “Te paard door de beschaving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.