Nog meer shelters.

Mijn drinkwater is bijna op. Dus ik besluit om de eerstvolgende levende zielen die ik tegenkom te vragen naar drinkwater.

Na enkele uren rijden spreek ik een vriendelijke man aan die net zijn loods buiten wandelt. Ik vraag hem uiteraard in het Engels of ik mijn drinkbussen kan vullen. Hij beantwoordt mijn vraag met een vraag: “Nederlands?” Ik ben blijkbaar op een Belg gestoten die hier al heel zijn volwassen leven woont.

Rachel & Bjorn ( fragment uit gastenboek in de shelter)

Ik word vriendelijk binnen uitgenodigd en ondertussen vraagt hij me of ik een plan heb om te overnachten. Ik zeg dat ik nog niet echt plannen heb en hij raadt me een Shelter aan in een natuurpark iets verderop. Alsof dit toeval nog niet ver genoeg loopt is de Shelter die hij aanraadt niet te ver en niet te dichtbij. En shelter dichtbij betekent minder kilometers vandaag dan gepland, een plek verderweg vraagt logischerwijs een extra inspanning. En daar bovenop ligt het nog eens op mijn route. Ik zeg hem dat ik al samen met Zweden de zoektocht naar shelters in Zweden gestart ben. Maar die zoektochten zijn tot nu toe op niks uitgedraaid. Waarop hij per mail een kaart met alle shelters van Zweden, Noorwegen en Denemarken doorstuurt. En als kers op de taart krijg ik nog eens een adresje van een shelter pal op de poolcirkel, en geloof het of niet ook op mijn route.

Enköping, Sweden

De hoeveelheden toeval die hier als een tsunami over dit laatste halfuur gevloeid zijn lijkt een beetje onbeschrijfelijk. Oké, dat het een Belg is, maakt niet uit voor de informatie over de shelters. Wel heb ik al aan zo goed als elke Zweed die ik tegenkwam gevraagd of er zo’n lijst of website bestaat. Het is uitgerekend een Belg die me aan die gegevens kan helpen. En dan is er nog het toeval dat twee shelters die hij me aanraadt ook op mijn route liggen.

2 gedachtes over “Nog meer shelters.

 1. “Suncycler groet Sunbiker”
  Beste Benoit,
  Ieder heeft zo zijn eigen variant maar we zitten denk ik wel op het goede spoor met onze manier van milieuvriendelijk reizen. Wat ik mij wel afvraag : is zo’n grote en zware aanhanger niet erg ongemakkelijk onderweg? Ik ben op mijn reis naar Portugal best vaak situaties tegengekomen waar ik het met mijn kleine aanhanger al behoorlijk lastig had. Bijv. bij de vele poortjes en paaltjes die ze plaatsen om auto’s te weren, het moeten omkeren op smalle straatjes (als mijn navigatiesysteem weer eens van gedachte veranderde), trapjes, smalle bruggetjes en kleine pontjes over het water.
  Ik wens je in ieder geval veel succes en zon toe,
  Groet Herman

  Like

  1. Goede avond Herman, geleidelijk aan kom ik steeds meer en meer gelijkaardige projecten tegen. Of op zijn minst mensen die zoiets van plan zijn. Mijn trailer is inderdaad ontzettend lang, en heeft me wel al gehinderd op de reguliere fietspaden, vooral idd bij die poortjes tegen de motos. Ik heb al regelmatig wat moeten omrijden. Niettegenstaande hou ik erg van mijn combinatie en ben ik niet van plan het te veranderen. Mijn kar herbergt bijvoorbeeld ook mijn kite gerief en freedive gerief, wat voor mijn reis een absolute meerwaarde is. Veel plezier nog!
   Mvg
   Benoit

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.