Is dit een leven?

Even terug naar start. Of op zin minst naar de eerste maand…Dat is exact de juiste vraag. Zolang je nog niet afgekickt bent van Eddie Vedder’s ‘Society’. Is er een twijfelachtig antwoord

, dat vermoedelijk wat klinkt als ‘mwoa, joah!??’

Er zijn er zovelen die dit wel als hun leven geleefd hebben, alsof hun leven er van af hing. Meestal een stukje van een leven. En bijna allen die zo’n leven hebben geleefd, zijn onbekenden. En geen enkele onbekende geeft toe het zich te beklagen.Dus waar zit ik dan? Ik ben nu een maand onderweg en heb voornamelijk prachtige mensen ontmoet, prachtige plekjes gezien en toffe momenten beleefd.Maar in welk kader zijn die toffe momenten? Is dat een uitgebreide vakantie of een nieuw leven, of is dit maar een kink in de kabel die heel snel weer rechtgetrokken zal worden? Mijn huurder liet weten dat hij ondertussen bijna volledig zijn draai heeft gevonden. En ik? Ik weet zelf niet of ik mijn draai heb gevonden.

Ik ga door, kilometer per kilometer, dag aan dag. Ik plan slechts het meest noodzakelijke. Ik zorg dat ik voor 2 dagen eten en water heb en dat mijn 4g het uithoudt tot het einde van de maand. En verder rij ik grotendeels op kompas naar het Noorden.Mijn eerste etappe leidt me naar Tromsø, ik heb veel zin om naar daar te gaan, maar ik heb ook het gevoel dat ik me nu wat haast om er te geraken. En dat ‘haasten’ lijkt alleen maar te leiden tot het niet-kajakken, het niet-stoppen om te zwemmen, en dergelijke randactiviteiten. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn, want na Tromsø is de bestemming de Middellandse Zee, zal ik mij daar dan ook heen haasten, en de tussenstops verwaarlozen?

3 maanden later

Ik ben nu ruim 4 maanden onderweg, en nog steeds plan ik het hoogst noodzakelijke. Er is wat meer routine in gekomen, en wat meer zelfzekerheid.Het is geen kink in de kabel, dat ben ik nu wel zeker. Of ik mijn draai gevonden heb? Ik sta elke morgen gemotiveerd op en ga elke avond voldaan gaan slapen. Nu ja, ik sta niet élke morgen gemotiveerd op, er zijn al enkele ochtenden geweest waar de nacht wat slapeloos verliep en de ochtendmeteo geen vrolijkheid in zich had. Die slapeloosheid was eerder te wijten aan een luidruchtige omgeving of slechte positie van de tent.Het grootste verschil met enkele maanden eerder echter is dat ik me nu laat leiden wat route betreft. Zonder al te veel terughoudendheid volg ik het advies van de locals, van de vreemden. En dat heeft de trip enkel verrijkt.Of dit een uitgebreide vakantie is of een levensstijl, daar ben ik nog niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.