Technical details

Bicycle: Koga Worldtraveller

Motor/ battery/…: Crystalyte HT 3525, controller, Cycle analyst display, 16 Ah lithium ion battery

Options: regenerationnbreak, ortlieb bags, abus lock, Brooks saddle

Propelled by the members of the royal Belgian sailing club

Trailer: base 60cm by 200cm by fietskarxl.be

Superstructure trailer: designed by fietskarxl.be and me, welded by Marine technics

Solar panels: 2*200 watt peak, victron energy.

Solar charge controllers: Genasun

Gear and Toys: Oru-kayak, freediving gear. MSR hubba tent, exped mat, 2 sleeping bags for hot and cold ( coleman & quechua) ereader kobo Clara HD, iPad mini, and an honor 6C phone to keep it all connected. Basic cooking gear. A bag of repair tools & spairs.

During preparations

Ervaring tot nu toe ( dag 21, bijna 2000 km onderweg):

Indrukwekkend! Uiteraard moet ik wel duidelijk stipuleren: ik heb op 3 dagen na enkel STAAL-BLAUWE HEMEL gekregen. Daarnaast was het vrij koud, dus de perfecte condities voor zonnepanelen.

Met deze dagen heb ik de indruk dat mijn power ongelimiteerd is. Uiteraard kun je meer kracht geven dan uit de panelen komt, maar dat kan enkel in optimale omstandigheden, een slecht fietspad of asfalt dat al enkele keren is opgelapt, daar hou je wat in, uiteraard. Je wilt toch je hele installatie niet naar den duvel rijden. Zodoende is je gemiddeld stroomverbruik vrij laag, helaas is je snelheid navenant.

There’s always something to be fixed, mended or changed

Ik heb gehoopt 3à4 uur te rijden aan 25à30km/u. En zo aan 100km/dag te komen. Mijn installatie kan dat perfect aan, maar het wegdek, de kruispunten, navigatiestops en bebouwde kommen, nopen me mijn snelheid te minderen. Ik zit dus eerder een 6tal uur op de fiets, maar mij hoor je zeker niet klagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.